V otázke nominanta Smer - SD do volieb predsedu PSK zostáva nejasno

26.04.2005 Celý región

V otázke nominanta strany Smer - sociálna demokracia (SD) do volieb predsedu Prešovského samosprávneho kraja (PSK) zostalo nejasno aj po zasadnutí predsedníc...
V otázke nominanta strany Smer - sociálna demokracia (SD) do volieb predsedu Prešovského samosprávneho kraja (PSK) zostalo nejasno aj po zasadnutí predsedníctva strany 23. apríla v Regetovke v okrese Bardejov. Oficiálna informácia má byť o niekoľko dní.

Robert Fico po skončení rokovania povedal, že \"nebudem v tomto okamihu ani nič vylučovať, ani nič potvrdzovať\". Reagoval tak na otázku, či je tým kandidátom terajší predseda PSK Peter Chudík a či to, že je \"ruka v rukáve\" nepotvrdzuje prítomnosť Chudíka na mítingu Fica v Prešove s občanmi v piatok 22. apríla. Sedel v prvom rade.
Filozofiou Smer - SD je postaviť do volieb predsedu vyššieho územného celku (VÚC) Prešov vlastného kandidáta. \"Tým ale nechcem povedať, že to musí byť niekto, kto je zo štruktúr alebo člen Smeru, \" naznačil Fico. Chudík je v súčasnosti nezávislý, z Ľudovej strany - Hnutie za demokratické Slovensko ho vylúčili v roku 2003, zakladal Ľudovú úniu, bol v nej podpredsedom, ale pred necelým rokom ju v tichosti opustil.
Fico sa v piatok stretol nielen s Chudíkom, ale aj s primátorom Prešova Milanom Benčom a podpredsedom PSK Rudolfom Horváthom. Obaja sú takisto v \"hre\" o volebnú nomináciu strany. Obaja sú členmi Smer - SD. Horváth pritom po novembri 1989 v žiadnej strane nebol a Benč sa dal tohto roku preregistrovať zo Strany demokratickej ľavice.
(jj)
 

Vyberte región